It is with pleasure that we invite you to attend the inaugural MND New Zealand Research Conference, to be held at The Cordis Hotel, Auckland, on Monday the 9th of December, 2019. This is your opportunity to hear the latest updates from internationally recognised experts in MND clinical research, and discover what research is taking place right here in New Zealand.
The objectives of the conference are:
The MND New Zealand Research Conference is being run in association with the New Zealand MND Research Network, and will bring together a multidisciplinary group of researchers, specialists, nurses, allied health professionals, students, and community workers, all of whom have an interest in working towards a better future for people living with motor neurone disease (MND). We anticipate that more than 150 delegates will attend.
Registration is now OPEN
To register please click here. Registration fees (GST inclusive) are listed below. Morning tea, lunch, and afternoon tea are included in the registration fee.
Early bird registration closes on the 4th of November. Registration for the event closes on the 27th of November. Students, please include your student ID where indicated when registering.
On behalf of the organising committee, we look forward to welcoming you to Auckland.
Dr Claire Reilly – Community and Research Advisor, MND New Zealand
Lydia Everhart – Manager, New Zealand MND Research Network
Meet the Speakers
Our International and local presenters are:
The MND New Zealand Research Conference will include the following sessions:
Session One: Understanding and diagnosing MND
Session Two: Caring for and supporting those with MND
Each session will be followed by a 15-minute Q&A with the panel.
The conference will run from 8.30am–5.30pm.
The programme is evolving, so watch this space as the organising committee develops a comprehensive series of presentations to motivate and inspire you.
Morning tea, lunch, and afternoon tea are included in the registration fee. You will have opportunities to meet the experts and to network with your colleagues.
|9:00 - 9:10am||Welcome|
|9:10-9:25am||Opening Address by Distinguished Professor Sir Richard Faull|
|SESSION 1: Understanding and diagnosing MND|
|9:25-9:50am||Professor Orla Hardiman [25 minutes]|
|9:50 - 10:10am||Grace Chen [20 minutes]|
|10:10 - 10:35am||Professor Martin Turner [25 minutes]|
|11:05 - 11:25am||Dr. Emma Scotter [20 minutes]|
|11:25 - 11:50am||Chris Shaw [25 minutes]|
|11:50 - 12:05pm||Session 1 Q&A Panel [15 minutes]|
|SESSION 2: Caring for and supporting those with MND|
|1:05-1:30pm||Associate Professor Paul Talman [25 minutes]|
|1:30-1:45pm||NZ MND Registry [15 minutes]|
|1:45-2:10pm||Professor Chris McDermott [25 minutes]|
|2:10-2:35pm||Ms. Sarah Solomon [25 minutes]|
|2:35-2:55pm||Professor Alister Neill, Wellington [20 minutes]|
|3:25-3:45pm||Dr. Anna Miles [20 minutes]|
|3:45-4:05pm||Dr. Dean Sutherland [20 minutes]|
|4:05-4:30pm||Professor David Oliver [25 minutes]|
|4:30-4:45pm||Session 2 Q&A Panel [15 minutes]|
|4:45-5:15pm||Keynote address by Ammar Al-Chalabi [30 minutes]|
|5:15-5:30pm||Closing remarks [15 minutes]|
Ticket Options & Pricing
EARLY BIRD REGISTRATION - BEFORE 4TH NOVEMBER
|People with MND / Carers||$75||$125|
Renovated and rebranded in 2017, Auckland’s Cordis Hotel is located in the lively uptown area near Upper Queen Street and Karangahape Road, and is within walking distance of the city’s museum, galleries, and shops. The venue is wheelchair accessible.